Путин: Новите американски санкции са цинични

Путин: Новите американски санкции са цинични | StandartNews.com

Вашигтон действа цинично, обяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от "РИА Новости". Той бе категоричен, че ще има ответна реакция, но иска да види първо окончателния вариант на законопроекта, който ще приемат сенаторите в САЩ. 

Ние, както знаете, се държим много внимателно и търпеливо, но в един момент ще трябва да отговорим, невъзможно е безкрайно да толерираме грубото отношение към страната ни, каза дръжавният глава. Според него Русия постоянно е провокирана. 

Беше изгонен голям брой дипломати, отнето бе дипломатическо имущество. Това са неща, които не се описват в никакви рамки и противоречат на основните норми на международното право, отсече Путин. 

Според него САЩ се опитват със санкциите да излекът ползи за себе си и то за сметка на своите съюзници. Той бе категоричен, че тези действия за незаконни и нарушават правилата на СТО. 

Путин бе категоричен, че антируската истерия в САЩ жертва решаването на много международни въпроси. А Русия има доста схватливи приятели от другата страна на Атлантика. "Заедно бихме могли да направим много за своите народи", категоричен бе Путин. 

Той отсече, че не Русия, а самите американци си избраха Доналд Тръмп за президент. Изказването му дойде малко, след като стана ясно, че доларът е повишил котировката си след новината за санкциите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай