Путин гони 755 американски дипломати

Путин гони 755 американски дипломати | StandartNews.com

Служителите на посолството на САЩ в Русия ще намалее с 755 души, заяви президентът Владимир Путин в интервю, чийто текст е публикуван на интернет страницата на "Vesti.ru".

В резултат на това служителите, които ще останат в американските дипломатически мисии в Русия, както и в руските дипломатически представителства в САЩ са 455 души от всяка страна.

"Що се отнася до други възможни мерки от гледна точка на работата на дипломатическия отдел… за сега са доста чувствителни," каза Путин.

Според него, въпросът остава дали да се направи нещо друго и наборът от мерки. Той отбеляза, че Русия има малък процент на търговски и икономически отношения със Съединените щати - това е "на фона на обема на търговските отношения с Китай и ЕС“.

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че отношенията между САЩ и Русия, дори и да се променят, то това няма да е скоро.
„Достатъчно дълго чакахме, нещо да се измени към по-добро в отношенията между Русия и САЩ. Изпитвахме такава надежда, че ситуацията ще се промени. Но съдейки по всичко, дори и тя да се промени, то няма да е скоро“, заяви Путин. „Трябва да покажем, че ние също няма да оставим нищо без отговор“, добави той. 
Путин отбеляза, че Русия има богат възможен набор от допълнителни мерки по отношение на САЩ. „Въпросът е дали е необходимо да правим и какво имаме като възможности“, уточни руският президент. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай