Путин: Бедните са проблемът на Русия

Путин: Бедните са проблемът на Русия | StandartNews.com

Големият брой хора с доходи под жизнения минимум е един от основните нерешени проблеми на Русия, заяви президентът на страната Владимир Путин на правителствено заседание, цитиран от ТАСС и БГНЕС. „Основният от нерешените ни проблеми е голямото количество хора, живеещи с доходи по-ниски от жизнения минимум", заяви той пред министрите.

Държавният глава каза, че през 2000 г. тези хора са били около една трета от населението на страната, а днес броят им е намалял до около 20 млн. души, но в един период е достигнал и 15 млн. души.

„Кризисните явления в икономиката през последните години и спадът на цените на петрола, някои други причини, между които външните ограничения, свършиха своята работа, и количеството хора, които живеят под тази черта за съжаление се увеличи", отбеляза Путин.

Той подчерта, че "пред нас стои задачата не само да постигнем най-добрите показатели от последните години, но и да вървим напред, както неотдавна казах на конгреса на партия „Единна Русия", да държим на мушка бедността".

Президентът нареди на правителството задължително да изпълни плановете за нивото на заплатите в бюджетната сфера. Премиерът Дмитрий Медведев пък пожела на Путин от името на министерския съвет победа на президентските избори догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай