Отрязаха съперника на Путин от президентските избори

Отрязаха съперника на Путин от президентските избори | StandartNews.com

Централната избирателна комисия (ЦИК) на Руската федерация отказа да регистрира опозиционния лидер Алексей Навални като кандидат за президентските избори в страната, предава Интерфакс.

По думите на един от членовете на ЦИК – Борис Ебзеев, причината за отказа е свързана с неговото съдебно минало – по-рано тази година критикът на Кремъл получи условна присъда за незаконно присвояване на средства. Още тогава бе обявено, че той ще има право да се кандидатира за президентския пост в Русия не по-рано от 2028 г.

„Бих искал да отбележа, че неговото криминално досие се запазва, и следователно трябва да предложа проекторешение на ЦИК, смисълът на което се свежда до това да му бъде отказана регистрация... тъй като той няма пасивни избирателни права", поясни Ебзеев, който увери, че за взимането на съответното решение членовете на ЦИК са заседавали в рамките на цяла нощ.

Навални призова избирателите да бойкотират президентските избори през март 2018 г. „Ние обявяваме стачка на избирателите и ще поискаме от всички да бойкотират тези избори, няма да признаем резултата от тези избори", заяви Навални пред журналисти, след като ЦИК отхвърли с единодушно решение кандидатурата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай