От "РИА новости" за "Стандарт": "Софийска крайбрежна" си връща историческия облик

От "РИА новости" за "Стандарт": "Софийска крайбрежна" си връща историческия облик | StandartNews.com

Улица "Софийска крайбрежна" в центъра на руската столица ще може да си върне първоначалния исторически облик към 2019 г., съобщи шефът на отдела за културното наследство Алексей Емелянов. Мястото е не просто историческо, свързано с редица събития, но и любимо за разходки на московчани и гости.

Невероятната архитектура на сградите допринася още повече за потапянето в историята, която дебне буквално зад всеки ъгъл на "Софийска крайбрежна".

"През 2016 година бяха проведени редица противоаварийни работи на пет исторически обекта, намиращи се на "Софийска крайбрежна" и площад "Болотная" в Москва. В момента собствениците на сгради доработват проекта по реставрацията на зданията. Имаме всички основания да предложим, че към 2019 г. една от най-красивите и престижни крайбрежни улици на Москва – "Софийска крайбрежна" ще си върне невероятно красивия исторически облик", поясни Емелянов.

Противоаварийните работи са били извършени в комплекса от здания на "Мариинското женско училище" от средата на XVIII – и началото на XX век. Ремонтни дейности са били извършени и в дома на директора на организацията "Ейнем", намиращ се на "Софийска крайбрежна", в градските ферми на Рахманови, Бухвостов, Сулимови, търговците Котови на площад "Болотная". Реставрацията на култовите исторически здания на прочутата улица в центъра на Москва ще започне тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай