От РИА Новости: В Русия направиха "Bentley на вода"

Компания "Радар ММС" възражда туристическите корабчета "Комета"

От РИА Новости: В Русия направиха "Bentley на вода" | StandartNews.com

Руската компания "Радар ММС" създаве най-новия катер от типа "Делфин", чийто луксозен вариант може да бъде наречен "Bentley на вода". Това съобщи изпълнителният директор на компанията Иван Анцев в интервню за РИА Новости. Катерът за първи път бе показан на завършилия в началото на месеца Международен военоморски салон в град Санкт Петербург.

"Показахме модерзиниран катер с подводни крила "Волга" и "Делфин" с лукзозен салон. Може да се каже, че това е "Bentley на вода" - двигателят има максимална мощност от 280 к.с., максималната скорост е 90 км/ч., салонът е кожен, облицовката е от червено дърво", обясни Анцев. Тези катери могат да бъдат използвани за разходки, екскурзии и ВИП пътувания. "При скорост от 90 км/катерът излиза на крило и никаква вълна не може да му попречи", добави изпълнителният директор на "Радар ММС".

Анцев разкри също така, че в момента компанията произвежда две корабчета от типа "Валдай" с подводни криле, които могат да побират по 45-50 пътници. Премиерата им ще бъде догодина.

"Преди години подобни кораби от типа "Метеор" и "Комета" бяха визитни картички на градове като Санк Петербург, Самара, Казан, Нижни Новгород и др. Изнасяха се по целия свят. За съжаление, през 90-те години всичко това бе унищожено. Сега обаче възродихме произодството на плавателни съдове с подводни крила, при това не само с малка, но и с голяма водоизместимост. Тази година ще пуснем на вода "Валдай" и "Комета". Те ще заменят "Метеор", които преди години плаваха по р. Нева и по целия свят, в това число във Великобритания, Гърция и Китай. Тогава бяха произведени над 15 000 бройки, а срокът на експлоатацията им е 45 г.", разказа още изпълнителният директор на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай