Дъщерята на Песков: В Русия е добре само за богатите

Дъщерята на Песков: В Русия е добре само за богатите | StandartNews.com

Лиза предпочита да е в европейска среда и не възразява срещу гей браковете

В Русия е добре само за заможни семейства като моето. Това заяви 18-годишната дъщеря на прессекретаря на руския президент - Дмитрий Песков. Лиза Пескова наскоро даде скандално интервю пред опозиционната руската телевизия "Дождь", което силно се отклонява от официалната линия на руската държавна пропаганда, за която всеотдайно работи баща й. Лиза свободно говори пет езика и има 20 000 фенове в Инстаграм, където редовно публикува свои пикантни снимки, например в съблазнителни пози по бански. "Не че съм за гей браковете, но не съм против еднополовите двойки. Аз смятам, че това е действително избор на човека, а ние не знаем при какви обстоятелства е израснал и какво му е в главата. Просто поддържам свободата", казва 18-годишната Лиза, за ужас на руските власти. "Европа е по-приспособена за живот на обикновените хора. Средната класа съществува там, но не и при нас. Аз наистина харесвам манталитета на моите европейски връстници, тяхното отношение към живота. Чувствам се много по-добре в обкръжението им. Но ако замина там, това не означава, че не обичам Русия", казва още предизвикателната красавица Лиза Пескова. Дъщерята бунтарка също така недоволства от руската образователна система: "Това беше истински ад. Не само аз мисля, че системата на образование в Русия трябва да се смени". Лиза успешно е преминала през стриктната образователна система на пансиона в Нормандия, учила се е в престижно училище в Париж и в университета на страните на Азия и Африка в Москва. Въпреки това тя с радост зарязва родния ВУЗ, където влиза по настояване на баща си и се завръща в любимата си Франция при майка си и по-малките си братя. Там непослушната щерка от раз и с лекота постъпва в бизнес школа. Понастоящем Елизавета Пескова вече е стажант по маркетинг и упорито набляга на източните езици. За момента тя

свободно жонглира вече с пет от тях

Като приоритет за Лиза в момента са турски, арабски и китайски. Според нея това са езиците на бъдещето и трябва да ги усъвършенства. Това е написала самата тя на страницата си в Instagram.

Елизавета е отраснала в семейство на потомствени кадрови дипломати. И двамата й дядовци - Сергей Песков и Владимир Солоницкий, а по късно и баща й Дмитрий, цял живот са били на служба като дипломати зад граница. И не е чудно, че момичето от пеленаче изучава чужди езици. "Като космополитна личност, аз съм фен на непрекъснатите нови запознанства. Благодарна съм на моите родители, които от бебе ме потопиха в тази интернационална среда, която допринесе за моето езиково развитие", споделя Лиза. "Когато бях на седем годинки, те ме караха да уча от 10 до 100 френски и английски думи на ден, а привечер ме изпитваха. Ако не съм ги научила или ако грешах за седмица, ми отнемаха телефона", си спомня Елизавета. Независимо от наказанията Лиза проговаря езиците свободно едва на 10 годинки в английския лагер в Шотландия. Всяка година тя е прекарвала лятото в езикови лагери, което се оказало много по-ефективно от учебния процес в московското училище. В Париж тя завършва с отличие престижната гимназия "Ecole des Roches". Наследницата на Песков прекрасно рисува. Всичките й преподаватели я съветвали да кандидатства в университета за изкуства към Лувара - "Ecole du Louvre". Но Дмитрий бил категорично против и е настоявал щерка му да се върне в Русия и да завърши традиционното родно образование. Така по негова воля я приемат в ИСАА - Институт на страните от Азия и Африка. Тя избира специалност турски език. След първи курс обаче Лиза се връща във Франция. "Влязох в бизнес колеж, където усърдно изучавам арабски по-изпитаната от мен схема -
думи, много приятели араби и готина музика!",
споделя Лиза. Китайският върви паралелно. "Учете езици хора!

Превеждайте любимите си песни, гледайте филмите в оригинал, общувайте с местните!",

съветва Лиза в "Инстаграм". Екстравагантната девойка набляга на езиковата практика в самата среда. През август Лиза е била на ваканция в Турция, след като президента Владимир Путин вдигна забраната за пътуване на руснаците в южната ни съседка. Мораториумът бе въведен през декември миналата година, след като Турция свали руски бомбардировач на границата със Сирия. Лиза спази стриктно забраната, но в мига, в който завесата се вдигна, свободолюбивата и непокорна девойка на мига хукна натам. Тя публикува своя снимка, на която позира в черен бански и с текст: "Здравей, Турция! Липсваше ни! Страната е отворена за руснаци!". А после добави: "Турция е моята родина, както и Русия. Последните тъжни събития не промениха моето мнение. Тъжно ми е, че тази ситуация се отрази толкова негативно и на руските, и на турските граждани", пише още Лиза Пескова. Тя публикува в "Инстаграм" свои снимки и от Париж, Москва и Анталия, но отрича да е част от руската "златна младеж" - богатия елит, който натрупа необяснимо по размер богатство през последното десетилетие. Миналата година баща й Дмитрий бая раздразни руснаците с часовника си на стойност 396 000 паунда, но Лиза твърди, че макар и негова дъщеря, не й се позволява да води живот на милионерка. "Всички си мислят, че защото татко ми е Песков, аз имам лични шофьори и скъпи дрехи, но това не е така", казва тя и допълва: "Ако нося луксозни неща, ги вземам назаем от майка ми. Моите слънчеви очила струват 3 евро и си ги купих сама". Нейната майка Екатерина, известна със светския си лайфстайл, сега живее в Париж с двамата си братя, след като се раздели с Дмитрий Песков, който пък през август се ожени за олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка.

Лиза често и без скрупули показва на феновете си в социалните мрежи поддържаното си във фитнеса тяло. Въпреки изрядните мерки, тя разкрива, че е имала проблеми с теглото. Сега обаче блести с перфектните и завидни форми. Когато била по-малка, майка й я накарала да застане пред огледалото и й казала: "Виж се, ти си дебела. Виж си корема, виж си бедрата". След това попаднала под влиянието на баща си, който редовно посещавал фитнес и така залата се превърнала във втори дом за нея. Това е тя, Лиза Пескова - екстравагантната бунтарка със секси тяло и невероятен интелект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай