Бомбен атентат в Крим уби 18 души, други десетки са ранени

Снимка: Туитър

Бомбен атентат в Крим уби 18 души, други десетки са ранени | StandartNews.com

18 човека загинаха и десетки бяха ранени при взрив в техникум в град Керч на Кримския полуостров, предаде Ройтерс, като се позова на руски осведомителни агенции, цитирани от БТА. Експлозията в техникума в Керч е причинена от самоделно взривно устройство, съобщи заместник-началникът на руската Национална гвардия, цитиран от ТАСС. Руски медии съобщават, че според очевидци в учебното заведение е имало и стрелба.

Националният антитерористичен комитет, цитиран от "Интерфакс", съобщи, че е намерено непознато взривно устройство и се вземат мерки, за да се предотвратят "повторни взривове". ТАСС цитира заместник-председателя на "Росгвардия" Сергей Меликов, според когото става дума за самоделно взривно устройство, съдържало "метални късове".

Множество издания говорят и за стрелба в района, като се позовават на очевидци. Следствието не потвърждава тази информация, но директорът на колежа Олга Гребенникова каза пред местни медии, цитирана от "Ройтерс", че въоръжени мъже са влезли в сградата и са започнали да стрелят по намиращите се вътре. По думите ѝ сред жертвите са както ученици, така и служители.

Непосредствено след инцидента РИА "Новости" написа, че става дума за газова експлозия в столовата на техникум.

В Крим е обявен ден на траур.

Радио "Говорит Москва" съобщи в канала си в "Телеграм", като се позова на очевидци, че на първия етаж на сградата е имало взрив, а на втория - стрелба. Минути след взрива сайтът "Керчь Инфо" цитира очевидци, според които в района са се разхождали "хора с автомати". Подобни са показанията на ученик, който в момента на взрива е бил в съседна сграда. Пред телевизия RT служител на колежа говори за два взрива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай