22:35 ч.

12.12.17

1 мин.

0

3

0

УНИЦЕФ: „Около 400 000 деца в Конго могат да умрат от глад"

от Николина Александрова |

УНИЦЕФ: „Около 400 000 деца в Конго могат да умрат от глад"

До 400 хиляди деца в Демократична република Конго не могат да оцелеят, а през следващите шест месеца в страната не се очаква да се подобри положението, каза УНИЦЕФ във вторник.


"Най-малко 400 000 в крайна степен на недохранени деца биха могли да умрат в района на Касай, причините за това са катастрофалното положение, голямото преместване на хора и намаляване на селскостопанските работни места през последната година и половина." се казва в изявление на Детския фонд на ООН.


УНИЦЕФ твърди, че хуманитарното положение на жителите остава изключително трудно и че подобрения не се прогнозират, поне до юни 2018 г. поради факта, че през текущата година сезонът на сеитба е пропуснат. В същото време докладът отбелязва подобрения в ситуацията със сигурността, което доведе до завръщането на бежанците в страната.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:51 · 06.01.2018
Конго е първа по залежи и износ на суровини за литиево йонни батерии. Така че пари има, въпросът е къде отиват.
Потребител · 16:43 · 18.02.2018
@Потребител Конго e eдна от първитe в свeта по добив на диаманти и злато, платина и ощe много други минeрали. Ужасната корупция и липсата на цонтрол са проблeмът.
Потребител · 15:46 · 18.12.2017
Нe, тe няма да умрат. Тe щe пораснат малко, щe сe качат на лодка, щe имигрират до Европа, щe бъдат приeти и отглeдани, т.e. спасeни. Няма страшно, ниe щe поработим и заради тях. Маикитe и бащитe им да нe сe страхуват и да нe си слагат прeзeрвативи, като сe eбат като животни. Ниe смe насрeща, щe издържамe, докато можeм.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент