Ад в Египет! Заклаха две германки на плажа (ОБНОВЕНА)

Петима полицаи бяха разстреляни в Гиза

Ад в Египет! Заклаха две германки на плажа (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Египет отново стана сцена на кървави терористични актове. Двама туристи са убити, а още четирима ранени при атака на мъж въоръжен с нож в курорта Хургава.

Нападателят е задържан, все още не са ясни мотивите му. Той е успяла да влезе в хотела с плуване от плаж, който се намирал в близост и изненадал жертвите си. Атаката е копие на тази в Тунис през 2015 г., когато привърженик на ИД разстреля над 30 туристи. 

Малко преди това имаше и инцидент в Гиза. Трима нападатели, които се движили с мотоциклет, убиха петима полицаи.  Техен колега е отвърнал на огъня, но не е успял да ликвидира терористите. Смята се, че те са част от местното подразделение на ИД. 

Първоначално бе обявено, че жертвите в Хургава са украинки. Посланикът на Украйна Генадий Латий отрече това. "Може да са арменци или германци", обяви той, цитиран от "РИА Новости". Латий заяви, че има ранена украинка, както и гражданка на Русия. 

Според "РИА Новости" има вероятност жертвите също така да са сърби или поляци. В момента в Хургава има затегнат режим и полицията следи изкъсо кой влиза и излиза в курорта. Много туристи обаче са обявили, че искат да прекратят ваканцията и да се прибират. 

По последни данни убитите са две германки. Те се намарил в хотел "Zahabia". Убиецът им успял да стигне и до друг хотел "El Palacio", където е ранил рускиня, която има и украински паспорт. Останалите ранени са двама арменци и двама чехи. 

Касапинът е подминал няколко египтяни, когато се е появил с ножа от морето. "Махайте се, не ми трябвате, искам чужденци", заяви един от очевидците. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай