15 000 терористи тренират в Турция

15 000 терористи тренират в Турция | StandartNews.com

Четири лагера на различни терористични организации, в които се намират почти 15 000 души, са разположени на територията на Турция. Това съобщава агенция Доган, позовавайки се на полицейски доклад.

"Групировки като "Ислямска държава", "Джебхат ан-Нусра", "Кетибет ул-Талибан" са създали 4 лагера за тренировки в близост до границата със Сирия. В тях се намират около 14 700 бойци. Бъдещите терористи са от Кавказ, Средна Азия, Близкия изток и Северна Африка.

Подготовката на тази инфраструктура е започнала още в началото на 21 век и е организирана от "Ал Кайда", като впоследствие са се присъединили и други терористични организации.

"ИД планира нападения в Турция, за да принуди Анкара да се включи във войната в Сирия. Цел на терористите могат да бъдат военни и правоохранителни органи в провинция Шанлъурфа. Има разузнавателни данни, че сред целите са Анкара и Истанбул, където има много посолства", се отбелязва в доклада. Също така се съобщава, че терористите са планирали незаконно да вкарат в Турция 10 коли-бомби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай