06:50 ч.

11.07.18

1 мин.

0

0

0

Вицепремиерът Захариева ще участва в срещата на върха на НАТО в Брюксел

от редактор |

Вицепремиерът Захариева ще участва в срещата на върха на НАТО в Брюксел

Външният министър Екатерина Захариева ще участва в срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО. Срещата ще се проведе на днес и утре в Брюксел. Това е първата Среща на върха на НАТО след преместването на националните делегации в новата главна квартира на НАТО в Брюксел.
По време на срещата съюзниците ще очертаят бъдещите насоки относно адаптацията на НАТО към актуалната среда за сигурност, ще обсъдят политиката на „Отворени врати", утвърждаването на стабилност отвъд границите на Алианса и по-нататъшния принос в противодействието на тероризма. Министър Захариева ще участва в работна вечеря на външните министри, основната тема на която ще бъде сигурността в страните от Близкия изток и Северна Африка.
Предвижда се съвместно заседание с участието на председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия, както и на страните-партньори Швеция и Финландия, на което ще бъдат обсъдени актуалните предизвикателства пред евроатлантическата сигурност. В рамките на заседанието ще бъде отчетен напредъкът в изпълнението на мерките за сътрудничеството между НАТО и ЕС, в контекста на подписването на нова съвместна декларация между двете организации.
Очаква се съюзниците да отправят покана до правителството в Скопие за започване на преговори за присъединяване към Алианса.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент