13:10 ч.

04.08.18

1 мин.

0

0

0

В Германия взривиха бомба от Втората световна война

от редактор |

В Германия взривиха бомба от Втората световна война

250-килограмова бомба от Втората световна война беше унищожена с контролиран взрив в източния град Потсдам, Германия. Сапьорите прецениха, че тя не може да бъде безопасно обезвредена, предаде БТА.


Бомбата била заровена на дълбочина едва 60 см. Тя била леко деформирана и затова нямало как да бъде обезвредена.


Около 3000 души, живеещи в радиус от 800 метра от местоположението на бомбата, били евакуирани от домовете си. В зоната за евакуация попаднали и сгради на регионалните власти и централата на федералната полиция.


Това е 189-ото взривно устройство от Втората световна война, което е открито и обезопасено в Потсдам от обединението на двете Германии.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент