Туристи над 100 кг. няма да яздят магарета в Санторини

Туристи над 100 кг. няма да яздят магарета в Санторини | StandartNews.com

Гръцкото министерство на селското стопанство съобщи, че е издало забрана туристи с тегло над 100 килограма да яздят магаретата на остров Санторини, след като имаше много оплаквания, че изкривяват гръбнаците на животните, пише в. "Дейли мейл".

Посетителите на острова няма да имат право да яздят също така бременните самки или боледуващи животни. Стопаните на магаретата се задължават да ги хранят само с прясна храна и да ги поят с чиста вода.

През лятото гръцки защитници на животните биха тревога, че прекалено охранените американски и европейски туристи изкривяват гръбнаците на местните магарета.

Тези копитни животни са широко използвани за разходка из забележителностите от туристическите групи. Но активистите от организацията "Помощ за магаретата от Санторини" алармираха, че големият брой туристи, които в повечето случаи са с наднормено тегло, причиняват изкривявания на гръбначния стълб и на крайниците на животните.

Местните хора били принудени да кръстосват магаретата си с по-яки екземпляри, за да издържат, когато бъдат яхнати от едрогабаритни посетители на острова.

Специалисти препоръчаха магаретата да не носят товар, надвишаващ 20 процента от живото им тегло. А това рядко се спазваше от страна на американски и европейски туристи. Животните много често биваха претоварвани, а освен това трябваше да преодоляват по време на туровете си 568 стъпала, припомня БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай