Терор окървави летище "Ататюрк" (ОБЗОР)

Терор окървави летище "Ататюрк" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Най-малко 28 души са загинали при две отделни експлозии на международното летище „Ататюрк" в турската метрополия Истанбул. Това съобщи губернаторът Васип Сахин, пише вестник Hurriyet. Съгласно информацията, предоставена от Сахин, атаката е извършена от трима самоубийствени атентатори.

Позовавайки се на източник от турското здравно министерство, информационната агенция Anadolu Agency съобщи за най-малко 60 ранени при смъртоносната атака, състоянието на шестима от които е критично.

Всички полети на международното летище „Ататюрк" в Истанбул са преустановени след самоубийствената атака, която отне живота на най-малко 10 души и рани над 20 други, предава AFP.
Летището – най-голямото в Турция и сред най-натоварените в света, беше ударено от две есплозии и серия стрелба при последната терористична атака срещу страната през тази година.

Представител на Министерството на здравеопазването на Турция заяви пред информационната агенция Anadolu Agency при условие на анонимност, че броят на ранените при двете експлозии и стрелбата на международното летище „Ататюрк" в Истанбул са 60. Шестима от тях са в критично състояния.

Правосъдният министър Бозкир Боздаг потвърди смъртта на най-малко десетина души, загинали при двойната самоубийствена атака на летището в турската метрополия.

По данни на Sky News Arabia турските сили за сигурност издирват трети потенциален самоубийствен атентатор, въоръжен с автомат „Калашников", предава TACC. Предполага се, че той се намира на територията на международното летище „Ататюрк", което бе разтърсено от две експлозии, вероятно самоубийствени.

Част от самолетите, изпълняващи полети към международното летище „Ататюрк" в турската метрополия Истанбул, са пренасочени след двете експлозии, предава TACC, като се позовава на Reuters.
Най-малко 10 души са загиналите, а над 20 са ранени при взривовете, които по предварителни данни са причинени от самоубийствени атентатори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай