19:05 ч.

30.09.18

1 мин.

0

5

0

Тереза Мей призова съпартийците си да се обединят заради брекзит

от редактор |

Тереза Мей призова съпартийците си да се обединят заради брекзит

Британският премиер Тереза Мей призова своята Консервативна партия да се обедини зад нея, за да стане възможно правителството да сключи добро споразумение за напускане на ЕС.


В изявление за Би Би Си на първия ден от годишната конференция на партията в Бирмингам, тя настоя, че „планът от Чекърс" (наречен по името на правителствена резиденция край Лондон) е единственият правилен път да се върви напред, предаде Ройтерс.


Посланието ми към партията е да се обединим и да постигнем най-добрата сделка за Великобритания", каза Мей. Тя подчерта, че „планът от Чекърс" не е мъртъв, както твърдят някои, и че проблемите идват от страна на Брюксел. По думите й нито едно от предложенията на ЕС не е приемливо за Великобритания, но тя разполагала с контрааргументи.


„Планът от Чекърс" е единственият план, който осигурява брекзита, и аз вярвам в брекзита, заяви Мей, цитирана и от БТА. Според нея този план няма да разруши единния европейски пазар.


Премиерът консерватор прикани лейбъристите да престанат да политиканстват по темата с брекзита. Пред Би Би Си Тереза Мей изрази загриженост по повод проблемите, които чуждестранните купувачи имат на британския пазар за жилища. Без сделка е по-добре отколкото лоша сделка, но ако напуснем ЕС без споразумение, правителството ще гарантира, че няма да има „твърда граница" с Ирландия, заключи британският премиер.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

шерифа своге · 10:56 · 01.10.2018
Казал съм на полицаите ми казвам и на хора пред управлението идеала за несъдим и нетаксуван и непрестъпен пример е васил кормчията и жоро родословието.Когато накой ме пита зло ли е това,добро ли е това.После сърдене,недоволство ама не мене от сърдити граждани от общината не му пука.Буквите ми важът за всеки.
Потребител · 08:51 · 01.10.2018
Мей от инат или криворазбрана гордост успя лично да разкаже играта на Великобритания. ИСторията ще я запомни, но едва ли с хубаво.
Shopeto · 17:18 · 01.10.2018
@Потребител Мей беше в началото против, просто много и се искаше да стане премиер. Тая супичка други я забъркаха.
Потребител · 21:53 · 30.09.2018
TAQ TREBE S SCHUTUVE DA Q NARITAT I UDAVQT V LAMASCHA
Потребител · 23:40 · 30.09.2018
@Потребител болят ме очите само от усилията ми да прочета това сборище от знаци. Не само че не пишеш на кирилица, което би трабвало да е вече срамно за всеки един българин предвид възможностите на всяко едно съвременно устройство, но даже и маймуницата ти е изпълнена със безбройни правописни грешки ... за съдържанието въобще да не коментирам, под нивото ми е
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент