Тереза Мей призова съпартийците си да се обединят заради брекзит

Тереза Мей призова съпартийците си да се обединят заради брекзит | StandartNews.com

Британският премиер Тереза Мей призова своята Консервативна партия да се обедини зад нея, за да стане възможно правителството да сключи добро споразумение за напускане на ЕС.

В изявление за Би Би Си на първия ден от годишната конференция на партията в Бирмингам, тя настоя, че „планът от Чекърс" (наречен по името на правителствена резиденция край Лондон) е единственият правилен път да се върви напред, предаде Ройтерс.

Посланието ми към партията е да се обединим и да постигнем най-добрата сделка за Великобритания", каза Мей. Тя подчерта, че „планът от Чекърс" не е мъртъв, както твърдят някои, и че проблемите идват от страна на Брюксел. По думите й нито едно от предложенията на ЕС не е приемливо за Великобритания, но тя разполагала с контрааргументи.

„Планът от Чекърс" е единственият план, който осигурява брекзита, и аз вярвам в брекзита, заяви Мей, цитирана и от БТА. Според нея този план няма да разруши единния европейски пазар.

Премиерът консерватор прикани лейбъристите да престанат да политиканстват по темата с брекзита. Пред Би Би Си Тереза Мей изрази загриженост по повод проблемите, които чуждестранните купувачи имат на британския пазар за жилища. Без сделка е по-добре отколкото лоша сделка, но ако напуснем ЕС без споразумение, правителството ще гарантира, че няма да има „твърда граница" с Ирландия, заключи британският премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай