Свличане на почвата вероятно е изпратило турския влак извън релсите

Свличане на почвата вероятно е изпратило турския влак извън релсите | StandartNews.com

Свличане на почвата пад релсите е причинило катастрофата на пътническия влак, пътуващ от Одрин за Истанбул, съобщиха от турското министерство на транспорта, морската администрация и съобщенията. Най-малко 10 души загинаха, а 73-ма са ранени, след като влакът дерайлира в Северозападна Турция.

Съществуват опасения за още жертви, тъй като доста от ранените са в тежко състояние.

Във влака, пътувал от Узункьопрю за Истанбул, е имало 362 пътници и 6 души обслужващ персонал.

Пет вагона са дерайлирали край село Сарълар в окръг Чорлу, област Текирдаг. Силните валежи са отмили почвата между дренажа и релсите и това е причинило инцидента, смятат експерта. Влакът се е движел със скорост около 160 км/ч.

Към момента няма данни за пострадали български граждани при инцидента, съобщиха за bTV от генералното консулство на България в Одрин. Наши сънародници не са се обръщали към консулството с молба за съдействие в резултат на катастрофата.

Въпреки това консулът ни Васил Вълчев подчерта, че съществува вероятност сред пострадалите да има и двойни граждани: „Свързали сме се с изселническото дружество в Чорлу. Установените пострадали са на база на турските документи, с които са разполагали".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай