08:25 ч.

01.06.18

1 мин.

0

4

0

Швейцария не иска повече българи и румънци да работят в страната

от редактор |

Швейцария не иска повече българи и румънци да работят в страната

От днес до 31 май догодина Швейцария удължава ограничението върху броя разрешителни за работа за българи и румънци. Между 1 юни 2018 година и 31 май 2019-а общо 996 разрешителни за работа могат да бъдат издадени на български и румънски мигранти.


Свободното придвижване на граждани на България и Румъния влезе в сила през юни 2016 година. Остана опцията обаче да се ограничава броят на издаваните разрешителни за работа всяка година, ако това е в полза на местната работна сила.


Както и миналата година швейцарското правителство е особено обезпокоено, че голяма част от работниците от двете страни заемат сезонни работни места в сектор с над средното равнище на безработица. Между 2016 и 2017 година, точно след въвеждането на свободното движение на хора, нетната миграция от България и Румъния се е увеличила над два пъти на фона на спад на миграцията от другите страни от ЕС.


Швейцария активира такава предпазна клауза за първи път през 2012 година, с цел да ограничи броя на пристигащите от новите страни членки на Евросъюза. Берн реши също така да разшири обхвата на клаузата за всички страни членки на Блока, но беше силно критикуван от Брюксел.


Оттогава ограниченията не могат да бъдат прилагани за страни членки, присъединили се преди 2004 година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:22 · 02.06.2018
Те ще си го платят. В англия пакистанци и индийци. В франция -марокански скакалци. В Германия -турци. В белгия и холандия е също пълно с всякакви. Рано или късно това ще се взриви. Моето скромно мнение е че алчността на европейските корпорации в крайна сметка ще я плащат всички. В началото евтини работници. По къдно бунтове и граждански войни
Потребител · 19:01 · 02.06.2018
@Потребител Много вярно казано. Да нe знаeш вeчe от кого да сe пазиш - дали щe тe взриви някои добрe образован второ-трeто поколeниe Бритиш Пакистани в Лондон, някои мароканeц в Париж,някои натурализиран брюксeлски афганистанeц, "сириeц" в Гeрмания или щe тe прeчука някои нашeнски мангал за 20 лeва в България.
Потребител · 16:17 · 01.06.2018
Отново двойните стандарти в действие. А дали ще имате ограничения за негри, евреи, латиноси, турци, корейци?
Shopeto · 19:40 · 01.06.2018
@Потребител Ограничения "за негри и евреи" може да се въведат само в страни, където расизмът е законен и разрешен. Както сам виждаш, Швейцария въвежда ограничения за всички български граждани, не само за български цигани, както може би смяташ, че би било редно.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент