Шефът на специалните операции на НАТО в България

Шефът на специалните операции на НАТО в България | StandartNews.com

Командващият на щаба на специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Маршал Уеб бе на двудневно посещение в България. Лично министърът на отбраната Николай Ненчев прие генерал-лейтенант Уеб, научи "Стандарт". Началникът на отбраната на Българската армия генерал-лейтенант Константин Попов също се срещна с шефа на специалните операции.

Висшият военен от щаб квартирата на НАТО проведе и работни срещи с председателя на комисията по отбрана в народното събрание генерал о.р. Михо Михов и членовете на комисията, както и с бригаден генерал Явор Матеев, който е командир на 68-ма бригада специални сили. По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с предстоящите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за противодействие на тероризма, които трябва да дадат възможност за развитие на българските сили за специални операции като самостоятелен елемент от Българската армия.

По време на срещите двете страни обсъдиха основните принципи за изграждане и развитие на специалните сили, взаимодействието им със специализирани формирования от МВР като най-ефективен начин и средство за противодействие на съвременните заплахи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай