14:50 ч.

17.05.18

2 мин.

0

2

0

Съдят 6 държави от ЕС за мръсен въздух

от редактор |

Съдят 6 държави от ЕС за мръсен въздух

Европейската комисия съобщи днес, че предава на Съда на ЕС Франция, Германия, Унгария, Италия, Румъния и Великобритания заради липсата на мерки за осигуряването на чист въздух.


ЕК отбеляза, че е дала 10-годишен срок на посочените държави да отстранят недостатъците. Днес комисията е продължила с наказателните процедури с изпращането на допълнителни официални уведомителни писма на Германия, Италия, Люксембург и Великобритания за това, че не са спазили правилата за одобрение на видовете превозни средства.


Общо срещу 16 държави в ЕС има висящи дела за нарушение по сходни причини (Белгия, България, Чехия, Германия, Гърция, Испания, Франция, Унгария, Италия, Латвия, Португалия, Полша, Румъния, Швеция, Словакия и Словения). За България и Полша Европейският съд установи, че нарушават законодателството на ЕС.


ЕК предложи днес въвеждането на стандарти за качеството на въздуха; национални цели за намаляване на вредните газове; правила за тези газове от основни източници на замърсяване, например от превозни средства, енергетиката и промишлеността. За решаване на въпроса със замърсяването от автомобилите ЕК насърчава общ подход за ограничаването на достъпа до градските зони. Комисията предприема действия за преодоляване на значителното и трайно превишаване на пределно допустимите стойности за два основни замърсителя, които оказват въздействие върху здравето - азотен двуокис (от пътното движение и промишлената дейност) и праховите частици (от промишлеността, битовото отопление, пътното движение и селското стопанство).


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:35 · 17.05.2018
Най бързо убиват радиоактивните антени на Вииваком, ЕМтел и Тееленор. За да я има България и да нараства населението ,тия фирми трябва да Фалират и да умират. Вииваком са масови убиици. От тях хората Ослепяват и получват Рак по цялото тяло и не могат да имат деца.
Shopeto · 22:02 · 18.05.2018
@Потребител Дори и да е така, както твърдиш, електромагнитните вълни и радияцията са два различни дола с дренки.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент