10:50 ч.

11.03.18

1 мин.

0

0

0

Румъния си постави цел: В еврозоната до 2024 г.

от редактор |

Румъния си постави цел: В еврозоната до 2024 г.

Извънредният конгрес на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия гласува за присъединяване на страната към еврозоната до 2024 г., предаде агенция Ройтерс.


"Трябва да бъдем смели и да разберем, че това е задължителна стъпка и единственият шанс за Румъния да седне на масата на богатите страни в Европа. Това е проект на национална солидарност", каза пред делегатите на конгреса лидерът на партията Ливиу Драгня. По думите му суверенитетът на Румъния "ще бъде защитен със законите, които ще приеме парламентът".


„При цялото ни уважение към западните страни, които съдействат за модернизирането на Румъния, националният суверенитет трябва да се определя в Румъния, а не в чужбина", каза Драгня. „Румъния ще затвърждава стратегическото си партньорство със САЩ, развивайки икономиката. Имаме много добро партньорство в областта на отбраната, но Румъния има право да се възползва и от икономическата част на това партньорство. Изпълнихме всичките си военни задължения.", добави той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент