09:40 ч.

31.07.18

1 мин.

0

0

0

Референдумът в Македония ще струва 3,5 млн. евро

от редактор |

Референдумът в Македония ще струва 3,5 млн. евро

Разходите за организирането и провеждането на референдума за името на Македония, който ще се състои в края на септември, ще надхвърлят 3,5 млн. евро.


Средствата ще бъдат осигурени от държавния бюджет чрез преразпределяне на фондовете, реши македонския парламент. Решението беше взето без дебати с 64 гласа „за" и нито един „против" или „въздържал се".


Преди това депутатите гласуваха референдумът за новото име да се състои на 30 септември. Допитването ще има консултативен характер, а въпросът ще бъде „Дали сте за членство в ЕС и НАТО с приемане на договора между Република Македония и Република Гърция".


Референдумът бе насрочен в отсъствие на депутатите от опозицията, които напуснаха залата преди гласуването.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент