Разпитват 3-месечно бебе за тероризъм

Разпитват 3-месечно бебе за тероризъм | StandartNews.com

Бебе на 3 месеца бе привикано за разпит в американското посолство в Лондон по подозрения за участие в терористични организации, пише в. "Гардиън".

До нелепата ситуация се стигнало заради грешно попълнен документ. Харви Кениън-Кеърнс трябвало да лети за първи път - до Орландо, Флорида, но дядо му Пол сгрешил при попълването на многото формуляри за US виза. На въпроса "Имате ли връзки с терористични организации, участвали ли сте в шпионаж, саботаж или геноцид?" дядото зачеркнал "да". Разбрал за грешката си едва когато визата на внука му била отказана. Бебето било взето от дома му в Пойнтън, Чешир и отведено в американското посолство в Лондон за разпит.

Малкият Харви се представил изключително добре, което в неговия случай означава, че не се разплакал нито веднъж. "Мислех си да го взема в оранжево боди, но после премислих", разказва дядо му. "Въобще нямаха чувство за хумор", добавя Пол.

Забавянето на визата струвало около 3000 паунда на семейството. Бебето все пак се качило на самолета и пристигнало със своите родители във Флорида няколко дни по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай