18:15 ч.

02.05.18

2 мин.

0

7

0

Предаваме европредседателството на Австрия на 4 и 5 юни

от редактор |

Предаваме европредседателството на Австрия на 4 и 5 юни

Последният съвет на Българското председателство ще бъде на 4 и 5 юни 2018 г. и там ще приключи формалната работа по досиетата и ще се предаде щафетата на Австрийското председателство. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на изслушването си в правната комисия за напредъка по реализацията на приоритетите на Българското председателство, цитирана от „Фокус".


Цачева уточни, че последният съвет ще се проведе в Люксембург. „За мен е изключително важно да информирам ресорната комисия за напредъка и очакванията докрая на Българското председателство по отделните досиета и теми, които са в компетентността на Министерство на правосъдието. Подобен отчет направих преди ден, в понеделник", каза Цачева. Тя отчете, че сред досиетата, по които Българското председателство провежда триалози е този за Агенцията на ЕС за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие. „Напредъкът е обвързан с работата по проекта на регламент относно обработването на лични данни от институциите на ЕС", коментира Цачева.


Министърът заяви, че Българското председателство продължава да работи активно за постигане на съгласие по финализиране на преговорите по досието. "Работата на този регламент е и във връзка с общия регламент на защита на данните", каза тя. Цачева посочи, че стремежът на страната ни е да приключи триалозите и окончателно да приемем акта. „На следващо място предложение за регламент за решения за обезпечаване и конфискация. По това досие по време на Българското председателство стартираха триалозите", заяви Цачева.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:05 · 05.05.2018
за 6 мeсeца окукудкудякахтe свeта с глупост
Потребител · 02:46 · 03.05.2018
Мравояд
Потребител · 22:19 · 02.05.2018
Лилито след това какво ще прави?
Потребител · 20:21 · 02.05.2018
DANO VI MLYKNAT USTATA NAI SETNE OLQXTE SE S TUI GLUPAVO NISCHTO NEZNACHESCHTO PREDSEDATELSTVO
Shopeto · 21:15 · 02.05.2018
@Потребител Без значение е по-скоро твоето мнение, ако тази каша от диалект и шлякавица изобщо заслужава да бъде наречена така.
Потребител · 12:01 · 05.05.2018
@Shopeto смотан джeндър
Shopeto · 18:32 · 05.05.2018
@Потребител Ако наитина бях "джендър", бих оставил опита ти за обида безз коментар, но понеже не съм, ти отговарям:
Аз: хетеро, ти: простак.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент