Потвърдено: Ужасът в Германия е терор

Потвърдено: Ужасът в Германия е терор | StandartNews.com

Терор в германския град Мюнхен. Полицията потвърди информацията за това, че действат няколко стрелци с терористични подбуди. Това предаде ДПА.

До момента жертвите са шест, но броят им може да се увеличи. Има и ранени, но информацията ве още е противоречива. 

Местните власти предупредиха хората в Мюнхен да не излизат навън. Във фейсбук е активир и "Safe Check" за герамнските граждани. Много хора от града написаха в социалните мрежи, че са готови да помогат на пострадали и техните роднини. 

КАКВО ЗНАЕМ ДО МОМЕНТА 

Първоначалната информация бе за мъж, който откри стрелба в мола „Олимпия". Там се съобщава за около десетима загинали. Малко по-късно министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман потвърди, че стрелците в Мюнхен са най-малко трима, предава в. Bild. „Свидетели разказаха за трима различни души с огнестрелно оръжие", се казва в съобщение на полицията.

Според информация на "Скай нюз" втората стрелба е станало в метрото. Изстрели са чути и на площад "Карлс плац", но за жертви не се споменава. Повече за нея ТУК. 

Стрелба се води в момента и в МакДоналдс в Мюнхен, минути след като се случи зверският инцидент в търговски център в града, предава РТР.

Журналистът Александър Фит, който в момента се намира в Мюнхен, разказа за „Звезда" подробности за престрелката в града. „Неидентифициран откри стрелба в сградата на търговския център, разположен в олимпийския парк Мюнхен. Има убити и ранени. Точният брой на пострадалите не е известен", отбеляза Фит.

По думите му, стрелецът е успял да се скрие. По данни на редица очевидци, нападателят е избягал в метрото. Други свидетели разказват, че стрелецът все още се крие в сградата на мола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай