12:45 ч.

30.06.18

2 мин.

0

3

0

Посрещнаха Борисов с алпийски рогове под връх Планай (СНИМКИ)

от Васко Вълчев |

Посрещнаха Борисов с алпийски рогове под връх Планай (СНИМКИ)

С музикално изпьлнение на алпийски рогове беше посрещнат премиерът Бойко Борисов под алпийския врьх Планай, където днес символично България предавана Австрия председателството на ЕС. Макар термометрите под постите да показваха едва 12 градуса голям множество хора дойдоха да видят на живо церемонията. Много от австрйците бяха пременени в традицонните кьси кожени гащи. В разположената под лифта "Овчарска хижа" пък се правят местни специалети и се разлива бира.

Преди старта на церемонията, премиерът Бойко Борисов, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц и председателят на Европейския съвет Доналд Туск проведоха среща. Във фокуса на разговорите бяха поставени резултатите, постигнати по време на Българското председателство на ЕС и приоритетите на Европейския съвет в следващите шест месеца, по които ще работи Австрийското председателство, съобщиха от правителствената пресслужба.


Българският министър-председател благодари за конструктивния диалог в Съвета, който даде възможност да се поднови вниманието върху балканския регион. „Даването на ясен хоризонт за започване на предприсъединителни преговори с Албания и Република Македония постави основите за перспективата на целия регион", каза премиерът Борисов и подчерта, че Срещата на върха за Западните Балкани в София е изиграла много важна роля в този процес.


Министър-председателят Борисов пожела успех на канцлера Курц с председателството и подчерта, че винаги може да разчита на председателя на Европейския съвет Доналд Туск.


Австрийското председателство продължава линията на Българското като акцентира върху три основни приоритета - сигурност и борба с нелегалната миграция, конкурентоспособност чрез дигитализация и перспектива за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Shopeto · 16:38 · 30.06.2018
Стандарт отново се изяви: австрийците носели "кьси кожени гащи"! Все едно някой да каже, че българските носии са комбинизончета.
В това вестниче няма ли останал поне един грамотен редактор?
Потребител · 14:14 · 30.06.2018
Важно е папите да галят простата му кратуна. На късмет му е
Потребител · 13:20 · 30.06.2018
А ЗАЩО НИЕ НЕ ГИ ПОСРЕЩНАХМЕ НА АЛЕКО С КАВАЛИ. ЗАЩОТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРЪСНАТ ОКОЛО 150 МЛН И ТАКА ДА ИМА КАК ДА СЕ КРАДНАТ МИЛИОНЧЕТА,ПЛЮС ЕДНО ДЕЛО НА БОРШОШ,КОЕТО ТОЙ СПЕЧЕЛИ,ПЛЩС НА ЛИЛИ ПАРТИЗАНСКО УНУЧЕ И КОМЧЕДО ДА ПАПКА,АМА БОЛГАР,БОЛГАР ПО КОМАТИТЕ ГЪРДИ,ВИЖТЕ НИ КОЛКО СМЕ БОГАТИ,А В ЗАЛА ПРОСИЯ ДО ШИЯ.. ДЕБИЛИ 80%,СЪР. БОГАТО НАСЕЛЕНИЕ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент