08:05 ч.

11.09.18

1 мин.

0

0

0

Политическият сезон в Европейския парламент вече започна

от редактор |

Политическият сезон в Европейския парламент вече започна

Новият политически сезон за евродепутатите започва с дебати по най-горещите теми за Европейския съюз в момент на разединение между про-европейски настроените страни и тези, в които крайната десница печели все повече симпатизанти. Какво се очаква днес в Страсбург?


Около 10 ч. българско време в пленарна зала влиза министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас. Той е поредният лидер на страна-членка, който приема да участва в пряк диалог с евродепутатите, при това само няколко седмици, след като страната му излезе от третата спасителна финансова прогама.


Следобедът може да се окаже доста по-напрегнат. Този път пред евродетутатите ще застане премиерът на Унгария Виктор Орбан. Наричан често от европейски медии „новият герой на популистите в Европа", той реши да присъства лично на дебата за положението в Унгария, предложен заради сериозна заплаха за основни ценности на Съюза, като правовата държава и правата на човека.


Днес е решаващ ден и за авторските права в Европа. От една страна – издатели, медии, журналисти, артисти. От друга – мощният лагер на лобисти и защитници на гигантите „Гугъл", „Епъл", „Фейсбук" и „Амазон" – противници на директива за авторските права. Вотът ще е утре следобед.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент