Почина жандармеристът, разменил се за заложник във френския супермаркет

Почина жандармеристът, разменил се за заложник във френския супермаркет | StandartNews.com

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че жандармеристът, разменил се за заложник в супермаркета при вчерашната терористична атака в Южна Франция, е починал, предадоха агенциите. В съобщение в Туитър тази сутрин Колон написа, че полковник Арно Белтрам от жандармерията е "загинал за страната си". Полицаят е изгубил живота си, след като вчера бе тежко ранен. В петък при нападение в супермаркет във френския град Треб нападател взе хора за заложници. При атаката загинаха двама души, а 25-годишният похитител бе ликвидиран. Ранени са 16 човека.

Полицаят Арно Белтрам се предложи невъоръжен като размяна за жена, взета за заложник от 25-годишния атентатор мароканец. Той съумял да остави включен телефона си така, че полицията да може да слуша какво става вътре в супермаркета. Властите заявиха, че щом чули изстрели отвътре, решили да щурмуват, убивайки въоръжения нападател.

Белтрам беше тежко ранен и с неговата смърт загиналите при вчерашната атака стават четирима.

Подробности за решаването на заложническата криза във Франция, ИД пое отговорност за нападенията

Сред загиналите при поредицата терористични атаки вчера в Южна Франция е и португалски гражданин, предаде Франс прес, като се позова на говорител на португалското правителство. "Френските власти са потвърдили смъртта на португалския гражданин пред нашите консулски служби", заяви събеседникът на Франс прес, допълвайки, че не може да предостави никаква друга информация за загиналия.

Вчера сутринта във френския град Каркасон 26-годишният Редуан Лакдим нападна хора в автомобил, за да го открадне: един от пътниците беше убит, а водачът - ранен. Втората си атака извърши срещу трениращи близо до поделението си командоси, откривайки огън по тях.

Третото нападение той извърши в съседния град Треб: в местен супермаркет той хвана хора за заложници. В резултат на нападението му загинаха два души. Впоследствие Лакдим беше ликвидиран при щурм на супермаркета от специалните сили.

Отговорност за поредицата атаки в Южна Франция пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай