21:20 ч.

07.07.18

1 мин.

0

1

0

Петима пострадаха при пускането на биковете в Памплона

от редактор |

Петима пострадаха при пускането на биковете в Памплона

Един човек е с прободна рана и още четирима с охлузвания след първото пускане на биковете на фестивала на Сан Фермин в Памплона, съобщиха световните информационни агенции. Дъжд намокри тесните калдъръмени улици точно преди да бъдат пуснати биковете и те бяха по-хлъзгави от обичайно.


Тичането пред тях, наричано "енсиеро", продължи по-малко от две минути и половина.

Животните, докарани днес за коридата, са с тегло от 550 кг до 630 кг. Следобед срещу биковете ще се изправят тореадори.


Фестивалът на Сан Фермин ще продължи до 14 юли. Освен с тичане пред биковете, той се слави с денонощни пиршества.

По улиците преминават религиозни процесии и дефилета с гигантски кукли. След коридите има балове и концерти. По време на фестивала градът с 250 000 жители набъбва до 1,5 милиона души с туристите.


Сан Фермин е светецът-патрон на Навара. Фестивалът датира от края на 16-и век, макар корените му да са още по-стари, от времето, когато Испания приема християнството.


Пускането на биковете става световноизвестно, когато Хемингуей го описва в романа си "Фиеста", публикуван през 1926 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:07 · 08.07.2018
Глeдах филм за наши цигани, които във филма наричат българи. Показват как мeчка e прикована за пода на вeрига, която минава прeз носа и. Мeчката e използвана за пeчeлeнe на пари, като я разиграват по цeнтъра на Бeлица и други градовe и я карат да танцува или позира с туристи за сeлфи. Защо нe направят филм за испанскитe биковe. От eдин случаи за мeчката станал филм, а от масовитe тормози на биковeтe в Испания няма филм. Къдe са защитницитe на животнитe сeга?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент