18:25 ч.

06.07.18

1 мин.

0

3

0

Отчетът за председателството: 78 напълно приключени досиета от 105 наследени

от редактор |

Отчетът за председателството: 78 напълно приключени досиета от 105 наследени

По време на Европредседателството имаме 78 напълно приключени досиета от 105 наследени, 163 триалога и над 1900 проведени заседания. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС по време на среща на Евроклуба към Българската търговско-промишлена палата.


„С удовлетворение предаваме Eвропредседателството на Австрия, защото мисля, че си свършихме работата. Държа да кажа, че правейки си равносметка осъзнаваме, че в желанието си да постигнем повече и повече успехи, не усетихме всъщност колко огромен обем работа успяхме да свършим. Търсехме до последната дума консенсус по всички въпроси", допълни тя.


„Нещото, с което ще бъде запомнено Европредседателството е, че работехме чрез девиза ни „Съединението прави силата" да запазим единството и съюза ни. Успяхме да превърнем в реалност нашето мото. Показахме и дадохме добър пример за това, че пазим единството. Изградихме един добър екип и една сплотеност между институциите. За първи път мога да кажа, че това беше от случаите, в които министерствата не си прехвърляха топката, а се чудеха кой с какво може да помогне. Успехът се дължи и на това, че не се политизира самото Европредседателство и не се използва за конкретни цели", каза още министър Павлова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

радев · 20:32 · 07.07.2018
браво на другарката петилетката предсрочно както казваше дядо и
Потребител · 16:01 · 07.07.2018
България e управлявана от простаци, като тая, напудрeна и боядисана курва! Намазала от комунизма, като произлязла от рода на активни комунисти, сeга тя сe явява eдва ли нe символ на дeмокрацията у нас! Е, затова щe бъдeм на това дeрeджe и щe продължавамe да вървим надолу, докато такива курви и продажници ни управляват!
Потребител · 10:06 · 07.07.2018
грозна, проста лъжкиня и крадла
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент