17:30 ч.

25.05.18

1 мин.

0

7

0

Орбан взима мерки срещу демографския спад в Унгария

от редактор |

Орбан взима мерки срещу демографския спад в Унгария

Унгарското правителство ще вземе мерки, за да спре демографския спад, а след това и да обърне тенденцията, до 2030 г., заяви днес премиерът Виктор Орбан, обвинявайки либералната демокрация за подкопаването на традиционните семейства, предаде Ройтерс.


Орбан посочи, че ключовият въпрос е дали унгарската нация ще бъде съхранена "биологически и количествено" и какво трябва да направи правителството, за да спре демографския спад. То ще приеме "сериозен план за действие по семейната политика", заяви Орбан, без да разкрие подробности.


По думите му либералната демокрация не е успяла да спре имиграцията, да защити християнската култура или да укрепи традиционното семейство на мъж и жена.


"Има много видове семейства, много начини на живот и тя (либералната демокрация) твърди, че не бива да правим разлика между тях. Тя иска да осигури равно третиране пред закона. И това е причината, една от причините защо изживяваме демографски спад сега", заяви Орбан по държавното радио.


Статистическите данни показват, че населението на Унгария намалява от десетилетия, отбелязва Ройтерс. След избирането на Орбан през 2010 г. то е намаляло още - от 10,014 милиона през 2010 г. до 9,771 милиона през януари 2018 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:12 · 29.05.2018
Това със забраната на презервативите....не е никак лоша идея.Ама никак, никак!
Потребител · 11:43 · 26.05.2018
Първа стъпка - забрана на презервативите.
Потребител · 00:53 · 26.05.2018
Ако е от ГЕРБ може и без правопис, че и правоговор. Конграчулейшън
Потребител · 17:58 · 25.05.2018
Либерални са разни умиращи Олигофрени - педдерази. Либералните Предатели и всякаква Мафия трябва да бъдат уббивани. В БЪлгария., Б. Борисов е Мафията с неговите Съдии, данъчни и митничари. Тия трябва да ги убием, за да нараства България и Европа. Либерални се наричат и арабско- негърските Шпиони. Обаче, ако им вземеш парите от джоба, веднага почват да викат. Искат само те да крадат.
Shopeto · 20:31 · 25.05.2018
@Потребител Без да съм психолог мога да ти кажа, че имаш остра нужда от дълго и интензивно лечение, без гаранция за успех. И от един курс по правопис, също интензивен.
Потребител · 11:46 · 26.05.2018
@Shopeto Шопе, и ти май имаш нужда от психолог. Имаш раздвоение – представяш се с женска снимка…
Shopeto · 14:16 · 26.05.2018
@Потребител Нищо ми няма, това е само за да дразня хомофобите :)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент