Орбан: Икономическите бежанци са завоеватели

Орбан: Икономическите бежанци са завоеватели | StandartNews.com

Унгарският премиер Виктор Орбан нарече завоеватели онези бежанци, които пристигат в ЕС в търсене на по-благополучен живот.

Запитан защо Унгария не желае да приема кандидати за убежище, Орбан казва: "Ние не гледаме на тези хора като на мюсюлмански бежанци. Гледаме на тях като на мюсюлмански завоеватели. За да се озове в Унгария, човек, примерно от Сирия, трябва да преодолее територията на четири страни, които, дори да не са толкова богати като Германия, все пак са стабилни, тоест там те вече не трябва да се страхуват за живота си". "Дори само това е потвърждение, че те мигрират по икономически причини в търсене на по-добър живот", добавя политикът.

Орбан заявява, че страната му трябва да има правото сама да решава кой ще живее на нейна територия. Той изразява опасения, че прекомерният брой мигранти от мюсюлмански страни може да предизвика появата на т. нар. успоредни общества. "Християнското и мюсюлманското общество не може никога да бъдат обединени", обяснява той. Идеите на мултикултурализма според него "са илюзия".

Орбан заявява, че Унгария допринася за уреждане на миграционната криза, действайки като защита на външната граница на ЕС със Сърбия. "Това ни струва един милиард евро от 2015 г. насам, а Брюксел не ни е платил нито цент", отбелязва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай