ОБЗОР: Провал в преговорите за Брекзит - Европа - Стандарт Нюз


19:15 ч.

04.12.17

2 мин.

0

0

0

ОБЗОР: Провал в преговорите за Брекзит

от редактор |

ОБЗОР: Провал в преговорите за Брекзит

Великобритания не успя да постигне споразумение с Европейския съюз за преминаваме към следващия кръг от преговорите за Брекзит, по въпроса за бъдещите търговски отношения и транзитния период след развода. Това се разбра от заявленията, направени по време на съвместна пресконференция на британският премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, след проведения работен обяд между тях.


Мей заяви, че е постигнат съществен прогрес в преговорите, но по „няколко въпроса" са останали различия. Все пак тя продължава да е „сигурна в позитивния изход от разговорите", когато те бъдат продължени по-късно тази седмица и че те ще бъдат финализирани преди срещата на върха на ЕС, предстояща след 10 дни.


От своя страна Юнкер потвърди, че страните „не са успели да достигнат до пълно разбирателство", въпреки „всички усилия" на страните, но според него това „не е провал" и той също продължава да е сигурен, че „може да бъде достигнат достатъчен прогрес" преди декемврийската среща на върха на ЕС.


Междувременно Великобритания и Европейският съюз са постигнали споразумение, което гарантира, че няма да има "твърда" граница между Ирландия и Северна Ирландия след Брекзита. Договорката е била постигната между британските преговарящи, от една страна, и техните партньори от ЕС и Ирландия, от друга, броени часове преди днешната среща на премиерката Тереза Мей с лидерите на ЕС в Брюксел, за да може тя да парафира с тях окончателно споразумение за условията на Брекзита. "Файненшъл таймс" също съобщи, че е постигнат компромис за границата. Двете страни ще се съгласят да поддържат "регулаторен режим" между Северна Ирландия и Ирландската република след Брекзита, твърди вестникът.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент