Нов терор в сърцето на Брюксел (ОБНОВЕНА)

Камикадзе атакува Централната гара, военен го уби

Нов терор в сърцето на Брюксел (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Терорът се завърна в Брюксел. Камикадзе атакува Централната гара, която се намира в сърцето на града. Според очевидци, които говориха за "Хет ласт нюз" е имало една силна експлозия, след като бус се е забил в сградата. От него е изкочил мъж, чието тяло е било опасано с жици и крещял:  "Аллах, акбар!".

Нападателят е бил застрелян от военен, който е бил част от охраната на гарата. Белгийските медии твърдят, че той е хвърлил количка или куфар в гарата преди да бъде неутрализиран, който се е взривил. Полицията прекъсна движението на влаковете. Гарата е евакуирана на момента, също и Гран плас.

"Всичко е под контрол", обявиха властите, цитирани от Си Ен Ен. Няма данни за ранени или жертви извън убития терорист. Той е бил със самоубийствен колан на тялото си. Сапьори опитват да махнат бомбите от него. Няма данни и за неговата самоличност.

Властите отцепиха и Северната гара като превантивна мярка, а малко след това и Южната. Затворени са и по-големите търговски обекти. 

Вътрешният министър Ян Янбон потвърди, че е имало взрив на Централната гара. Той ведната е отишъл в Кризисния щаб. "Следим ситуацията", написа политикът в "Туитър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай