09:10 ч.

24.08.18

1 мин.

0

1

0

Нов казус с кораб с мигранти край Сицилия

от редактор |

Нов казус с кораб с мигранти край Сицилия

Италия заплаши, че ще спре да внася своята вноска към Европейския съюз, ако останалите страни не се съгласят да приемат мигрантите от борда на кораб на бреговата охрана в Сицилия „Дичоти".


Предупреждението отправи италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо, който е лидер на антисемитското движение „Пет звезди".


Три дни след като плавателният съд „Дичоти" акостира в Катания, 150 пълнолетни мигранти остават на борда му. 27 непълнолетни получиха разрешение да слязат в сицилианското пристанище след около седмица в морето.


Италия, където през последните акостираха стотици хиляди мигранти, иска те да бъдат разпределяни между всички страни членки на Евросъюза. На този фон Европейската комисия ще бъде домакин днес на среща на високо равнище за разпределяне на мигрантите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:21 · 25.08.2018
моля слагайте дати на статиите
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент