10:40 ч.

08.03.18

1 мин.

0

1

0

Национална стачка с тенджери и тигани в Испания

от редактор |

Национална стачка с тенджери и тигани в Испания

Национална стачка на жените за 8 март в Испания. Още в полунощ стотици се събраха в центъра на Мадрид, протестирайки с тенджери и тигани.


Това е първата стачка на жените в Испания. Те са недоволни от по-ниските заплати, домашното насилие и доминиращата в страната мачо култура.


Статистиката сочи, че заплатите на жените са с 15% по-ниски от тези на мъжете за едни и същи длъжности. Според организаторите на протеста жените много по-често са натоварени и с така наречените "невидими" задачи, свързани с родителството и бита.


Съсловните организации на учителите, журналистите и медицинските работници подкрепиха стачката. Работните си места ще напуснат дори кметиците на Мадрид и Барселона.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:33 · 10.03.2018
така е тече камПания родителството да се прехвърли на мъжете джендъри и педали са ЗА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент