Над 300 арестувани след поредна вечер на бурни протести в Източна Германия

Над 300 арестувани след поредна вечер на бурни протести в Източна Германия | StandartNews.com

Най-малко 300 души са задържани след вчерашните поредни протести в източния германски град Кемниц. До арестите се стигна след множество сблъсъци между протестиращи и полиция.

Поне 11 души, пък са ранени и им е оказана медицинска помощ.

Демонстрацията отново бе организирана от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", както и антиимигрантското движение ПЕГИДА. Около 9500 души отново протестираха срещу политиката по отношение на бежанците и канцлера Ангела Меркел, а повод за действията им е убийството на германец отпреди няколко дни, за което са задържани сириец и иракчанин.

"Полицията задържа около 300 души. Те изглежда се опитваха да се внедрят в група поддръжници на партията "Алтернатива за Германия". Полицията предотврати сблъсъка между различни групи", се добавя в изявлението.

След приключването на митинга на крайнодесните организации много протестиращи отказаха да напуснат района. Полицията засили присъствието си и докара водни оръдия.

Това обаче не бе единственият протест в Кемниц в събота вечер. Около 3500 противници на ксенофобията от своя страна излязоха под надслов "Имай сърце, а не омраза". Те призоваха въпросното убийство да не бъде използвано за политическа употреба.

Общо 1800 полицаи бяха разположени из Кемниц, за да гарантират за реда в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай