Могерини: Между ЕС и Русия все още има много различия за Украйна

Могерини: Между ЕС и Русия все още има много различия за Украйна | StandartNews.com

По въпроса за Украйна между Европейския съюз и Русия все още остават много различия. Това заяви Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини след преговорите в Москва с руския външен министър Сергей Лавров, съобщават TACC и bTV.

„Определено ЕС има някои глобални разногласия с Русия, на първо място по въпроса с Украйна. Но има и въпроси, в които си сътрудничим и имаме намерение да разширим това сътрудничество и в други сфери, където Русия и ЕС може да бъдат полезни в разрешаването на съществуващите кризи", подчерта италианският дипломат.

Могерини подчерта, че „освен украинския въпрос, съществуват и други области на загриженост".

„Но ние се надяваме, че чрез открит и дружелюбен диалог ще можем по някакъв начин да разрешим тези проблеми", допълни Могерини.

Говорейки след срещата си с Лавров, най-високопоставеният дипломат на Брюксел бе категоричен, че „в този тежък период не бива да бъде губен нито един сантиметър от възможната територия на сътрудничество".

„Носим отговорност пред човечеството, затова сме длъжни да намерим обща позиция за разрешаване на кризите", отбеляза Могерини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай