19:00 ч.

13.02.18

1 мин.

0

1

0

Могерини: Азербайджан е важен партньор на ЕС

от редактор |

Могерини: Азербайджан е важен партньор на ЕС

Върховният представител на ЕС по външната политика и сугурността Федерика Могерени потвърди след заседание в Брюксел на Съвета за сътрудничество между ЕС и Азербайджан пълната подкрепа на ЕС за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Република Азербайджан.


На пресконференция с азербайджанския външен министър Елмар Мамaдяров тя подчерта, че преговорите за ново споразумение за стратегическо сътрудничество между ЕС и Адербайджан скоро ще завършат.


Могерини отбеляза, че Азербайджан е важен партньор на ЕС, който е най-големият инвеститор и търговски партньор на Баку. "Срещата ми с Елмар Мамадяров придаде много важен импулс за укрепване на сътрудничество", каза Могерини и подчерта, че визитата на азербайджанския президент Илхам Алиев в Брюксел през 2017 г. била много важна за развитието на двестранните връзки.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:34 · 13.02.2018
Да бе, чуди се къде да си пласира 10-те млрд.м3/год. в Европа. А на ЕС му трябват над 80 млрд.м3/год. ...
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент