Мей: Ако се провалим при преговорите, последствията ще бъдат страшни

Мей: Ако се провалим при преговорите, последствията ще бъдат страшни | StandartNews.com

Великобритания ще бъде изправена пред „страшни последствия", ако не успее да гарантира чисто излизане от Европейския съюз, предупреди премиерът Тереза Мей, пише The Daily Express, цитиран от "Фокус". В четвъртък Мей обеща, че ако консерваторите спечелят общите избори следващия месец, страната ще напусне както единния пазар, така и митническия съюз.

Освен това тя поднови обещанието си да намали миграцията в Обединеното кралство до не повече от 100 хил. души на година.

Мей подчерта, че постигането на най-добра сделка за Брекзит е най-важното предизвикателство, пред което правителството ще бъде изправено през следващите пет години.

Брекзитът, икономиката, социалното разделение, застаряването на населението и технологиите са петте най-големи предизвикателства в платформата на консерваторите.

„Нашият бъдещ просперитет, нашето място в света, нашият стандарт на живот, възможностите, които искаме за нашите деца, и за децата на нашите деца, всичко това зависи от това да имаме възможно най-силната ръка, като влизаме в тези преговори, за да получим най-доброто споразумение за Брекзит", уточни премиерът.

„Ако ние се провалим, последствията за Великобритания и за икономическата сигурност на обикновените работещи граждани ще бъдат тежки. Ако успеем, възможностите пред нас ще бъдат страхотни", допълни Мей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай