Мерките за безопасност на концерта били нулеви

Не минавахме през детектори, гледаха ни на око, обяви очевидец

Мерките за безопасност на концерта били нулеви | StandartNews.com

Мерките за ситурност в "Манчестър Арена" били нулеви. Това разкри оцелял в атентата за "Риа Новости". "На входовете имаше само разпоредители, които гледаха билетите. Те по свое усмотрение правеха и проверка на багажа. Просто им отваряха леко чантите и минаваха", обяви в телефонно интервю от Острова Александър Панкратов.

"Нещата се правеха много набързо, за да не задържат хората", продължи той и разкри, че не е имало метални детектори или други уреди за проверка. Един от хводовете бил близо до жп гара и оттам минали най-много хора. 

"Имаше доста тийнейджъри без родители, защото такива се изискват само да децата до 14 г. Преди началото на концерта никой не обяви какво трябва да се прави в случай на евакуация", продължи руснакът. 

Паниката при бомбата е траела между 2-3 минути. Тогава всички се върнали в залата и пробвали да се спасят на сцената или зад кулисите. После всички се изнизали през входовете и всеки тръгнал с каквото види. "Аз взех такси и тогава видях, че идват много полицейски коли", завърши Панкратов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай