19:40 ч.

15.07.17

2 мин.

0

4

0

Меркел: Промених си възгледите, битката за ЕС си заслужава

от редактор |

Меркел: Промених си възгледите, битката за ЕС си заслужава

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес пред избиратели, че решението на Великобритания да напусне ЕС и изборът на Еманюел Макрон за френски президент са променили виждането й за евросъюза, като допълни, че борбата за една по-силна Европа си заслужава.


Коментарът на Меркел, направен в реч в германския балтийски курортен град Цингст два месеца преди парламентарните избори, подчертава решимостта й да задълбочи европейската интеграция, ако бъде избрана за четвърти път за германски канцлер.


По думите й членството в ЕС е една от най-силните страни на Германия. Меркел отбеляза, че решението за Брекзит и победата на проевропейските партии над популистите на изборите във Франция и Холандия тази година, са променили възгледите й.


За мнозина, включително за мен, нещо се промени, когато видяхме, че британците ще напуснат ЕС, когато се притеснявахме за изхода от изборите във Франция и Холандия, отбеляза Меркел пред присъстващите.


Тя призна, че ЕС далеч не е перфектен и че Брюксел понякога е прекалено бюрократичен. Но през изминалите няколко месеца разбрахме, че Европа е повече от просто бюрокрация и икономически правила, че Европа и съвместното съжителство в ЕС имат нещо общо с войната и мира, че десетилетията мир след Втората световна война щяха да бъдат немислими без Европейския съюз, заяви Меркел.


Много хора в миналото приемаха ЕС и неговите предимства за даденост - като свободата на словото, на вероизповеданието и на пътуването, каза Меркел, която е израснала в Източна Германия. Всичко това го няма в много кътчета по света. И затова си заслужава да се борим за тази Европа, подчерта Меркел.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:59 · 17.07.2017
Ротшилдови много помагат в оценките!
Потребител · 16:37 · 16.07.2017
да и избитите българи в лагерите и 300 000 души след 9л9 44 г са дело на СССР
Потребител · 09:14 · 16.07.2017
ЕС има големи проблеми, защото във федерализацията му е заложена неговата агония! Много по-добре е да се запазят тематичните обединения и разнообразието, отколкото да заприлича на САЩ и да се издъни само четири , пет деситилетия откакто е поел водеща роля в света! Не може държава където консуматорството и забогатяването са на пиедистал да удържи водачеството дълго време!
Потребител · 07:18 · 16.07.2017
Меркел е в грешка, десетилетията в мир след Втората Световна война се дължат не на ЕС , а на СССР. Едва след като СССР отиде в историята, се засили ролята на ЕС като обединяващ и умиротворяващ фактор.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент