14:10 ч.

28.06.18

2 мин.

0

8

0

Меркел пред парламента: Съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос

от редактор |

Меркел пред парламента: Съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос

Канцлерът Ангела Меркел заяви днес пред германския парламент, че съдбата на Европа е заложена на карта заради миграционния въпрос, съобщиха световните агенции.


"Европа е изправена пред много предизвикателства, но предизвикателството, свързано с мигрантския въпрос, може да е решаващо за бъдещето на Европейския съюз", каза тя, преди да замине за днешната среща на върха в Брюксел.


В речта си пред парламента тя призова за мултилатерализъм вместо за едностранни действия от страна на отделните страни членки на ЕС, защото в противен случай "никой повече няма да вярва в системата от ценности, която ни направи силни".


Меркел призова за сключване на споразумения за прием на мигранти с африкански страни по модела на сделката с Турция и добави, че с намаляването на броя на мигрантите трябва да бъде върнат по-стриктният имиграционен контрол отпреди 2015 г.


Канцлерът каза, че НАТО остава от ключово значение за отбраната на Германия, въпреки напреженията в алианса, и че Европа трябва да продължи диалога със САЩ за избягване на търговска война.


Тя говори и за необходимите реформи в еврозоната. Гръцката програма, подобно на други, бе голямо предизвикателство, но можем да кажем, че еврото е стабилно. Тези програми вече приключиха, страните от еврозоната са конкурентоспособни. Бе свършена добра работа и бе даден добър пример за европейска солидарност, каза Меркел.


"Но все още има нужда от реформа. Затова се споразумяхме с Франция да работим заедно" за разработване на европейски стабилизационен фонд и вид европейски валутен фонд за избягване на потенциални кризи, каза Меркел.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

За българия · 21:20 · 28.06.2018
Съдбата на България ми е по -скъпа от съдбата на този ЕС.Вероятно новият съюз да е нещо истинско .
Потребител · 17:29 · 28.06.2018
Запитайте се нещо важно. Кой стои зад тая баба. Кой и дърпа конците. КОЙ. И ако търсите ще намерите отговора. Дори да свалят бабата бездетна и обратна ще сложат друг такъв продажен и зависим човек на тоя пост. БЪДЕТЕ СИГУРНИ В ТОВА
Shopeto · 16:11 · 29.06.2018
@Потребител Да имаш някакви доказателства за корупцията или зависимостта и, или си приказваш само така, да минава времето?
Потребител · 17:26 · 28.06.2018
Човек сам какво си направи никой не може да му направи
Потребител · 15:43 · 28.06.2018
Да това са крайно-леви либерали които са не по малко зло от комунисти или фашисти. На Европа и трябва умерено дясно консервативно управление и капитализъм
Shopeto · 16:18 · 29.06.2018
@Потребител Меркел е от CDU - една умерена дясна консервативна партия. Нямам представа за какви "леви либерали" говориш, либерали са по-скоро десни партии. Капитализъм си имаме, нали точно за това мрънкат повечето тук.
Потребител · 14:26 · 28.06.2018
Бездетници управляват европа. меркел ,мей ,макрон юнкер. Как европейците допускат човек който е опропастил живота си да води цяла европа. Как е възможно
Пешо · 14:24 · 28.06.2018
Не съдбата на ЕС, а твоята глава бабо Меркел е заложена на дръвника в Германия. Хайде да не обвързваш бъдещето на континента със себе си - така правят дъртите комунисти, каквато се оказваш и ти. Не разбирам защо фондациите ти години на ред крепят Герб на власт при все, че си наясно за чудовищната корупция в България, сътворена от тях. Дърта вещица.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент