14:10 ч.

19.03.17

1 мин.

0

4

0

Медицинските сестри бягат от Великобритания

от редактор |

Медицинските сестри бягат от Великобритания

Медицински сестри от страни от ЕС масово напускат Великобритания, показват последните статистически данни. Това дава повод на критиците на Тереза Мей да предупредят премиера, че задълбочава кризата в здравеопазването, като отказва да даде гаранции за правата на гражданите от евросъюза.


Тревожните данни доведоха до призиви да се реализира схема, наречена „здравен паспорт", която предлага сигурност на 59 000 работници в здравеопазването от ЕС, както и искане към правителството незабавно да възстанови стипендиите за медицинските сестри, които бяха прекратени миналата година.


2700 европейски медицински сестри подадоха оставки през 2016 година, а системата на здравеопазването като цяло бе напусната от 6 500 служители, които са граждани на ЕС.


Кралският колеж за медицинско обслужване отбелязва тревожната тенденция на рязък спад на новопостъпващи медицински сестри от ЕС. По данни на колежа 24 000 позиции за медицински сестри, санитарки и болногледачи продължават да са вакантни. От колежа изтъкнаха също, че с политиката си правителството рискува да лиши сектора от квалифициран персонал от чужбина в много труден момент за здравеопазването.


Норман Ламб от Либералдемократическата партя заяви, че не може да има твърд Брекзит и силно здравеопазване. Тези хора спасяват животи, а правителството на консерваторите напълно ги игнорира, допълни Ламб.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:43 · 20.03.2017
Направо се чудя коя сестра от Австралия ще избяга от техния климат и стандарт , за да работи в ГБ.
Потребител · 03:28 · 20.03.2017
Ако си компeтeнтeн по вапроса колкото с правописа .БРАВО !!!...
Потребител · 21:06 · 19.03.2017
ТЕ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ВИЕ ЗА АНГЛИЯ РЕВЕТЕ. НА ЧУЖД ГРОБ РЕВЕТЕ БЕ ДА ВИ ЕБА МАМАТА ГНУСНА. ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ ПЪК ПОСЛЕ МИСЛЕТЕ ЗА АНГЛИЧАНИТЕ
Потребител · 16:18 · 19.03.2017
но много лeсно щe сe замeстят тeзи сeстри с други от индия И австралия напримeр
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент