09:10 ч.

08.08.18

1 мин.

0

6

0

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

от редактор |

Матео Салвини към България: Изпращате съвременни роби в Италия!

Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини заяви, че ще се обърне към българските и румънските власти заради големия приток на незаконни сезонни работници от тези страни.


Изявлението му беше по повод катастрофата на български бус в Италия, при която загинаха 12 души. Салвини и премиерът Джузепе Конте разговаряха във Фоджа с представители на силите на реда и синдикатите, както и с мигранти, които работят в земеделието.


"Зад тези смъртни случаи има трудова експлоатация", подчерта премиерът, а вътрешният министър добави, че това се дължи на нелоялна конкуренция на външна продукция, задушаваща селскостопанските италиански производители.


Матео Салвини каза, че са конфискувани микробуси с българска регистрация без застраховка, а освен това се отчита, че "от България и Румъния има приток на съвременни роби". И понеже тези страни са членки на ЕС, той ще се обърне към съответните си колеги за съдействие по въпроса.


Прокуратурата разследва причините за катастрофата с микробуса с българска регистрация, както и незаконно наемане на селскостопански работници в Италия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:42 · 09.08.2018
такова като роско изпращат тези бедни хорица и ги ограбват жестоко...и пак им е по-добре там...
Потребител · 12:11 · 09.08.2018
21 ВЕК ! ИТАЛИЯ-ЕДНА ОТ ОСНОВАТЕЛКИТЕ НА ЕС ! ЗАПАДНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА ! И РОБИ ! НЕ РАБОТНИЦИ, НЕ ПРОЛЕТАРИИ , НЕ ЛУМПЕН-ПРОЛЕТАРИИ , НЕ КРЕПОСТНИ , А РОБИ ! НЕ КОЛОНИАЛИЗЪМ , НЕ ФЕОДАЛИЗЪМ , А РОБОВЛАДЕЛЧЕСТВО ! ТОВА ДОЖИВЯХМЕ ОТВЪД " ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА" !!!
Shopeto · 08:19 · 10.08.2018
@Потребител А зад "желязната завеса" си живеехме в свобода и благоденствие... Да ти имам изкривените прредстави за морал и справедливост! Светът не е перфектен, това е факт, но да ми крещиш колко е скапан "запада" и да сравняваш "ценностни системи" с това, което имахме половин век и от което още не можем да се съвземем... абе човек, ти вярваш ли си ги тия глупости или слуховете са вярни и платените от Путин и компания троли наистина съществуват?
Потребител · 23:06 · 08.08.2018
Смятай, щом българите предпочитат да са роби в Италия, отколкото подчовеци в България при агент Буда
Потребител · 09:31 · 08.08.2018
Този жабар да нe сe пали много, защото,нe работницитe пристигнали да работят са виновни, а мафията, която контролира, вeчe отдавна, и сeлското стопанство в тeзи области:)!!!!
5 звeзди, тeзи, с които управлява, другитe политичeски нeандeрталци,са имeно продукт на мафията...да сe обърнe към тях, а тe щe го прeпратят към този, с които да разговаря:)
Смeшник:)
ХАХО · 09:25 · 08.08.2018
НИКОЙ НЕ ГИ ИЗПРАЩА БЕ БАТЕ, ТЕ САМИ СИ РЕШАВАТ ДА ДОЙДАТ ПРИ ВАС.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент