Макрон: Уважавам Русия, имаме 300-годишни дипломатически отношения

Макрон: Уважавам Русия, имаме 300-годишни дипломатически отношения | StandartNews.com

Имам уважение към Русия. Поканих Владимир Путин да дойде във Франция в израз на дипломатическите отношения между нашите страни, които продължават вече над 300 години.

Това посочи френският президент Еманюел Макрон преди посещението на руския си колега в интервю за седмичника "Журнал дю Диманш".

"Доналд Тръмп, Реджеп Ердоган и Владимир Путин имат политика на сила, но това не ме плаши. Аз не вярвам в дипломацията, в обществените караници, аз вярвам в двустранния диалог. В хода на тези разговори, аз няма да отстъпя от позицията на Франция", подчерта лидерът, цитиран от Канал 3.

Коментирайки преговорите с американския си колега, той заяви: "Тръмп има желание да разбере и слуша събеседника внимателно. Това е много по-отворена политика, отколкото хората си мислят, защото харесва прекия контакт и е в състояние да промени позицията си. Предвид естеството на неговите действия и поведение, аз вярвам, че може да създаде силна връзка".

Запитан за мерките за сигурност на Запад, Макрон каза: "Ние сме в разгара на терористична заплаха. Знаем, че нашите опоненти се опитват да се възползват от уязвимостта на големите демокрации и ето защо е много важно да сме в НАТО".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай