08:35 ч.

03.07.18

1 мин.

0

2

0

Македония ще ратифицира договора с Гърция въпреки ветото на президента

от редактор |

Македония ще ратифицира договора с Гърция въпреки ветото на президента

Македонският парламент ще гласува повторно договора с Гърция за името на страната в четвъртък, 5 юли, предаде агенция МИА.


За повторното гласуване по ратификацията на документа беше взето решение на проведената координационна среща между председателя на македонското Собрание - Талат Джафери, и председателите на парламентарните групи.


Агенцията напомня, че още преди първото гласуване президентът на страната Георге Иванов е информирал парламента, че няма да подпише договора. След като на 20 юни депутатите го ратифицираха, държавният глава наложи вето.


Очаква се и след второто гласуване Иванов да откаже да го подпише, макар че е задължен да го направи, ако документът получи подкрепата на поне 61 депутати в 120-местния парламент.


В случай, че събитията се развият по този начин, след прегласуването на договора председателят на парламента Джафери ще го предостави за публикуване в македонския Държавен вестник само със своя подпис. Така той ще може да влезе в сила въпреки несъгласието на президента. Това е необходима стъпка, за да може страната да започне преговори за членство в ЕС и НАТО.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:29 · 03.07.2018
Не приятелю,не е никакъв македонец,а по скоро е добре платена интегрирана мурзилка,която се интересува повече от това какво искат от него руските му господари отколкото македонския народ.
Потребител · 09:41 · 03.07.2018
Брейй, инат македонец. Иска му се сигурно странат му да остане завинаги в ъгъла на Европа, забравена и изоставена от всички, с изключение на Русия.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент