Лондон спира свободното движение на хора

Лондон спира свободното движение на хора | StandartNews.com

След 15 март българите губят правото си да живеят постоянно във Великобритания, твърдят „Индипендънт" и „Дейли Телеграф". Целта на правителството на Тереза Мей е да ограничи притока на граждани от Европейския съюз преди Брекзита.

В Лондон се опасяват, че ако не вземат мерки, е възможно „половин България и Румъния да се изсипят" на Острова, както призна източник от кабинета, цитиран от „Индипендънт". Според източника, повод за рестрикцията са сведения, че Еврокомисията ще се опита да притисне Великобритания да защитава правата на всички, които са влезли в страната преди самия Брекзит.

От Европарламента заявиха, че ще разследват как в Обединеното кралство третират граждани на ЕС, живеещи на нейна територия, заради информации, че някои от тях са се сблъскали с "бюрократична стена" в опита да си гарантират законно право да останат в страната.

По-рано Тереза Мей заяви, че е възложила на кабинета да разработи план за връщането на визите за трудови мигранти, за да намалее броят им след излизането на страната от ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай