"Левски" не успя да се разбере с немски национал

"Левски" не успя да се разбере с немски национал | StandartNews.com

Левски" е бил близо до осъществяването на пореден бомбастичен трансфер, съобщава „Стандарт". „Сините" са влезли в преговори с бившия немски национал Марко Марин, но неуспешно. 28-годишното крило в момента играе за гръцкия „Олимпиакос".

По време на паузата за националните отбори спортният директор Даниел Боримиров бе в Гърция. Тогава бе съобщено, че Борето е на почивка, но няма да е изненада, ако е съчетал полезното с приятното. Връзка между „Левски" и Марко Марин има и покрай бившия му клуб „Челси". Собственикът на „сините" Спас Русев е от ВИП-феновете на лондончани и дори има ложа на „Стамфорд Бридж". Не е тайна, че бизнесменът се зае със селекцията на „Левски" след провала в предварителните кръгове на Лига Европа. Благодарение на него на „Герена" акостираха футболисти от класата на Габриел Обертан, Жорди Гомес и последното звездно име Жерсон Кабрал. С тях дойде и треньора Делио Роси, който има сериозна визитка в Италия.

Кариерата на Марко Марин започна много добре в „Борусия" Мьонхенгладбах, а след това и във „Вердер". Точно след великолепните си изяви при Бременските музиканти, Марко направи трансфер в „Челси". В Лондон обаче не му потръгна и за четири години има само 6 мача и 1 гол. През този период той бе пращан под наем в „Севиля", „Фиорентина"," Андерлехт" и „Трабзонспор". Така за да се стигне до миналото лято, когато „Челси" го продаде за 3 милиона евро на гръцкия гранд „Олимпиакос". За националния отбор на Германия има 16 мача и 1 попадение. Успехите му също са впечатляващи. Марин спечели Лига Европа с „Челси" и „Севиля", и титла в Гърция. През 2010 пък стана трети на Световното в ЮАР.

Снощи "Левски" записа победа с 2:0 над "Септември" след попадение на Яблонски и уникален рейд на Обертан от центъра, който задърши с гол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай