Крадци с брадви отмъкнаха бижута за милиони от парижки хотел

Крадци с брадви отмъкнаха бижута за милиони от парижки хотел | StandartNews.com

Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин в прочутия парижки хотел Риц (Ritz), предадоха световните агенции.

Петимата крадци нахлули в луксозния хотел в късния следобед и използвали брадви, за да счупят стъклените витрини с бижута в главното фоайе. Откраднатите скъпоценности се оценяват на 4,5 милиона евро (5,38 долара).

Трима от тях са задържани, останалите двама все още се издирват, съобщи министърът на вътрешните работи Жерар Колон в Туитър, предаде ДПА.

Хотел Риц в Париж е открит през 1898 г. и е първият във френската столица, който предлага електричество на всички етажи и бани в стаите.

Някога дом на модната икона Коко Шанел и писателя Марсел Пруст, хотелът е любимо място за по питие на американския писател Ърнест Хемингуей. Разположен близо до площад "Вандом" в центъра на Париж, хотелът е обкръжен от луксозни и бижутерийни магазини в район, който през последните години бе арена на зрелищни обири.

Всички бутици са оборудвани с модерни системи за сигурност и са със засилена охрана, а подстъпите към площада и магазините се наблюдават с камери. Въпреки това обирите продължават, особено в периоди около големи празници. Престъпниците не се смущават дори от факта, че на същия площад, до Риц, е сградата на френското министерство на правосъдието с многобройната си охрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай